حمص الشام المشطشط
المقادير
- 2 x معلقة صغيرة كمون
- 2 x عدد طماطم
- 2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
- 2 x كوب (240 مللى) ماء
- 1 ½ x معلقة صغيرة شطة
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد بصلة
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x كوب (140 جرام) حمص
- 1 x معلقة صغيرة ملح ليمون
- ½ x معلقة صغيرة فص ثوم مهروس
- قومى بنقع الحمص لمدة 24 ساعة فى الماء.
- ضعي الحمص على النار مع بصل و طماطم مفرومة و طماطم بيوريه و ملح وفلفل و كمون و ثوم.
- اتركيه على النار لمدة ساعة على الاقل ثم ضيفى ملح الليمون و عصير الليمون عليه .
- ضيفى الشطة و اتركيه حتى يغلى ثم يرفع و يقدم بالهنا.