طريقة عمل ارز بالجمبرى

fatakat

مديرة الموقع
طاقم الإدارة
المقادير
------------
1- كيلو جمبرى وسط مقشر
2- كيلو ارز
3- ثوم+بصله صغيرة مبشورة+ملح +فصين توم مدقوقين
4- كروكم +3 معلق زبدة

الطريقه
----------
اولا نحمر الجمبرى فى معلقه زبدة وبينزل منه ميه نفضل نحمر فيه لحد الميه متنشف كويس
ثانيا نجيب الحله اللى هتعملى فيها الارز بالجمبرى كويس ونحط فيها معلقتين من الزبدة ونحمر فيها البصل المبشور مع فصين توم مدقوقين ونضع ملعقه صغيرة كركم ثم نضع عليهم الجمبرى المتحمر ونقلبهم مع بعض بعد كدة نضع الماء على حسب كميه الارز وبعد مايغلى الماء نضع الارز وعادى يتهى زى مابتعملى الارز الابيض وبالف هنا وشفااااااااااااااااااا ومتنسوش الملح على حسب الطلب
 



يمكنك أيضا مشاهدة