طريقة تخليل الزيتون الاخضر

fatakat

مديرة الموقع
طاقم الإدارة

المقادير


طبعا المقادير هذه بس لكل كيلو .. وانتي بتضاعفي الكمية
حسب ما عندك ..

*** للكيــــــــــلو ***

ملاحظه :

8 أكواب سائل = 6 اكواب ماء و2 كوب عصير ليمون لكل كيلو زيتون

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
المقادير بشكل ادق

كوب ملح هي نفسها الي بتقدري فيها الماء ..

15 ليمونة للعصير = 2كوب عصير ليمون

5_6 شرحات ليمون مع القشر

القليل من الليمون مقطع

ورق ليمون اخضر من شجر الليموووون
( لاعطاء نكهه حموضه رائعه في المخلل )

فلفل حــــــار

6 أكواب مــــــاء

فصوص ثوم ( انا استغنيت عنها )

التحضير



اولا ... ننظف الزيتون من الورق والعيدان ومن اي حب مضروب
ولو كان في حب عليه لون احمر عادي ما يضرش
لونه حيتوحد مجرد ما يتخلل ..
بس انا فضلت اختار اللون اخضر على قدر الامكان
ثــانيا.... هنا شطبت حبات الزيتون بالسكين وفي ناس بتدقه ينفع برضه
والميزة في طريقه الدق انها بتخليه يستوي بسرعه
بس انا بفضل طريقه التشطيب اسرع واحسن ويحافظ على شكل الحبه
ومتتهريش بسرعه
ثــالثا... نحطه او ننقعه في ماء عادي عشان مرارته تروح مده
3_4 ايام مع تغيير الميه صباحا ومساء

الطهي

اخلطي شرحات الليمون مع عصير الليمون المعصور في الخلاط
ودي التكة الرائعه الي حتفرق في الطعم
نصفي العصير المخلوط مع القشر .. ونرمي القشر
التكه في الخلط :
عشان تاخدي اكبر نسبه من نكهه الليمون في التخليل
لانه القشر نكهته وريحته اقوى من نكهة العصير نفسه
بعديها اضيفي في المرتبان
كوب الملح و2 كوب عصير الليمون
و 6 اكواب ماء وورق الليمون
وشرحات مقطعه من الليمون
والفلفل الحار

لضبط الملوحة

وتشوفي الملوحه مضبوطة او لا
انك تحطي بيضه نيئه
لو ارتفعت يبقى تمام ولو ضلت بالقاع يبقى عايزة كمان ملح

نحط فوق اخر طبقه زيت زيتون حفاظا عليه من التعفن

بيحتاج بالتخليل 4 اسابيع تقريبا لحد ما يبتدي يتخلل
 
يمكنك أيضا مشاهدة المنتدى التاريخ
ام عبدالرحمن ومصطفى مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 2
F مطبخ فتكات 1
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 3
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0

يمكنك أيضا مشاهدة