المقادير
طبعا المقادير هذه بس لكل كيلو .. وانتي بتضاعفي الكمية
حسب ما عندك ..
*** للكيــــــــــلو ***
ملاحظه :
8 أكواب سائل = 6 اكواب ماء و2 كوب عصير ليمون لكل كيلو زيتون
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
المقادير بشكل ادق
كوب ملح هي نفسها الي بتقدري فيها الماء ..
15 ليمونة للعصير = 2كوب عصير ليمون
5_6 شرحات ليمون مع القشر
القليل من الليمون مقطع
ورق ليمون اخضر من شجر الليموووون
( لاعطاء نكهه حموضه رائعه في المخلل )
فلفل حــــــار
6 أكواب مــــــاء
فصوص ثوم ( انا استغنيت عنها )
التحضير
اولا ... ننظف الزيتون من الورق والعيدان ومن اي حب مضروب
ولو كان في حب عليه لون احمر عادي ما يضرش
لونه حيتوحد مجرد ما يتخلل ..
بس انا فضلت اختار اللون اخضر على قدر الامكان
ثــانيا.... هنا شطبت حبات الزيتون بالسكين وفي ناس بتدقه ينفع برضه
والميزة في طريقه الدق انها بتخليه يستوي بسرعه
بس انا بفضل طريقه التشطيب اسرع واحسن ويحافظ على شكل الحبه
ومتتهريش بسرعه
ثــالثا... نحطه او ننقعه في ماء عادي عشان مرارته تروح مده
3_4 ايام مع تغيير الميه صباحا ومساء
الطهي
اخلطي شرحات الليمون مع عصير الليمون المعصور في الخلاط
ودي التكة الرائعه الي حتفرق في الطعم
نصفي العصير المخلوط مع القشر .. ونرمي القشر
التكه في الخلط :
عشان تاخدي اكبر نسبه من نكهه الليمون في التخليل
لانه القشر نكهته وريحته اقوى من نكهة العصير نفسه
بعديها اضيفي في المرتبان
كوب الملح و2 كوب عصير الليمون
و 6 اكواب ماء وورق الليمون
وشرحات مقطعه من الليمون
والفلفل الحار
لضبط الملوحة
وتشوفي الملوحه مضبوطة او لا
انك تحطي بيضه نيئه
لو ارتفعت يبقى تمام ولو ضلت بالقاع يبقى عايزة كمان ملح
نحط فوق اخر طبقه زيت زيتون حفاظا عليه من التعفن
بيحتاج بالتخليل 4 اسابيع تقريبا لحد ما يبتدي يتخلل