طريقة عمل الكريب

fatakat

مديرة الموقع
طاقم الإدارة
مقادير عمل الكريب

كوب لبن
كوب دقيق
بيضة
ربع معلقة ملح .. ولو الكريب حلو يبقى سكر
شوية زيت

طريقة تحضير الكريب

اول حاجة تنخلوا الدقيق والملح فى طبق كبير للعجن
ضعى البيضة وشوية لبن وقلبى شوية بعصا خشبية أفضل
ضعى شوية لبن كمان وقلبى لغاية ما تبقى عجينة ناعمة
ضعى الزيت وبقيت اللبن وقلبى كمان لحد ما تبقى ناعمة
بعد كدة تسيبوا العجينة لمدة ساعة فى الهوا
بعد كدة هتجيبوا صنية تيفال و تحطوا فيها شوية زيت
وتحطوا العجينة بالمقاس اللى انت هتاكلوا
تستنى لحد ما يتحمر القعر قليلا

هنقول مثلا انك هتعملى سوسيس

بعد ما تضعى العجينة واتعملت هتحط شوية جبنة رومى عليها لو مابتحبوش بلاش
بعد كدة هتحطى السوسيس أو اى اكل انت عاوزاة
بعد كدة هتحطى المايونيز وبعدية الكاتشب على طريقة التوزيع
وتسيبىة على النار لحد ما يستوى بعد كدة تلف العجينة او الساندوتش .. طبعا هتقولوا ازاى
العجينة فى الاول مفرودة وهتحط عليها الاكل كله اوكى .. بعد كدة اتنيها نصين واتنيها كمان لتبقى على شكل ربع .

- ممكن تحطيها شوية فى الفرن عشان تمسك كويس لو حبيتى
 

يمكنك أيضا مشاهدة