طريقة تحضير الرنجة

أول حاجة تحضير الرنجة انا جبت الرنجة وفتحتها من بطنها بالراحة بسكينة رفيعة ونضفتها وفردتها على أسياخ الشيش طاوق بتاع الفرن وعصرت عليها عصير برتقال ودا الجديد البرتقال بيطريها وميخليهاش تحدق خالص لما تدخل النار ولا تعمل حموضة زى اللمون وحطيت عليها طحينة مركزة

وبجد بيكون طعمها زى السمك المشوى بالظبط وملحها ضعيف جدا دا غير ريحتها الوهمية ودخلتها الفرن على 180 وسبتها براحتها وبعدين فتحت الشواية تتحمر من فوق



ودا كان شكلها بعد مخرجت من الفرن



انا عملت باذنجان أبيض مقلى ومحشى بالخلطة

بقطع راس الباذنجان واقليه فى الزيت يتحمر وبعدين اصفيه على ورق مطبخ وابتدى اجهز الحشوة







لتجهيز الحشوة بجيب الكبة واقطع فيها فلفل اخضر مع شطة خضراء وبقدونس وكسبرة خضراء وتوم وطماطم وشوية ملح وفلفل وزعتر وحبهان و3 معالق زبادى جهينة لايت بلاش الى فيه دسم علشان احنا قلينا فى الزيت علشان يكون خفيف









ونحشى الباذنجان بمعلقة صغيرة بعد ميبرد ودى صورته النهائية



بالهنا والشفا
 

يمكنك أيضا مشاهدة

أعلى