طريقة عمل حمص الشام المشطشط

αyα

فتوكة ونص
حمص الشام المشطشط

المقادير


  • 2 x معلقة صغيرة كمون
  • 2 x عدد طماطم
  • 2 x معلقة كبيرة عصير ليمون
  • 2 x كوب (240 مللى) ماء
  • 1 ½ x معلقة صغيرة شطة
  • 1 x معلقة صغيرة ملح
  • 1 x عدد بصلة
  • 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
  • 1 x كوب (140 جرام) حمص
  • 1 x معلقة صغيرة ملح ليمون
  • ½ x معلقة صغيرة فص ثوم مهروس
التحضير :

  1. قومى بنقع الحمص لمدة 24 ساعة فى الماء.
  2. ضعي الحمص على النار مع بصل و طماطم مفرومة و طماطم بيوريه و ملح وفلفل و كمون و ثوم.
  3. اتركيه على النار لمدة ساعة على الاقل ثم ضيفى ملح الليمون و عصير الليمون عليه .
  4. ضيفى الشطة و اتركيه حتى يغلى ثم يرفع و يقدم بالهنا.
 
يمكنك أيضا مشاهدة المنتدى التاريخ
F مطبخ فتكات 1
F مطبخ فتكات 3
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 0
Α مطبخ فتكات 0
Α مطبخ فتكات 3
Α مطبخ فتكات 0
F مطبخ فتكات 3

يمكنك أيضا مشاهدة